Rehabilitering & friskvård

Hem       Rehab/friskvård      Utbildning      Lantgård      Kontakt       Om mig      Länkar      Blogg

 

Hur går det till?

 

Rörelseanalys
En rörelseanalys görs oftast när hunden haltar av någon anledning, inte presterar vad det borde eller har blivit opererad.
Då tittar jag på hur den rör sig i skritt och trav.

Du får gå och springa med hunden så att jag kan se rörelsemönstret från alla håll.
Nästa steg är att jag känner igenom och stretchar alla muskler och senor.

 

Rehab-behandling
Jag går igenom din hund från topp till tå genom att först göra en rörelseanalys, dvs, titta på hur den rör sig, och genom att känna på muskler, leder och senor. Jag böjer även leder och stretchar ut musklerna för att se hur funktionella de är.

Därefter behandlar jag hunden med ultraljud, massage eller akupunktur. Ultraljudet är en liten doppler som sakta förs över det område som ska behandlas. För att ultraljudet ska fungera måste det hela tiden ha kontakt med huden. Ultraljudet leds mycket dåligt genom luft så därför måste jag blöta pälsen med vatten samt använda en gel mellan doppler och hud.
Jag använder en gel som inte kladdar.

Under behandlingen ligger hunden ner och har det mysigt. Ultraljudet känns inte och de flesta djur tycker att det blir en skön avslappnande stund. Du som ägare får självklart vara med hela tiden om du vill.

Efter behandlingen känner jag igenom hunden igen för att se vilken effekt behandlingen haft och för att planera nästa behandling.

Avslutningsvis får du råd och tips med dig hem och vi bokar ev, fler behandlingar.